Στο Body Core υπάρχει πρόγραμμα Ορθοσωμίας; Τι περιλαμβάνει; Σε ποιους απευθύνεται και ποια τα οφέλη του;

Υπάρχουν πολλά μαθήματα ορθοσωμίας, καθώς έχει δημιουργηθεί η ανάγκη στη σύγχρονη κοινωνία με τον τρόπο ζωής που έχει υιοθετήσει ο μέσος Έλληνας. Στο BodyCORE που είναι ένας χώρος που σέβεται το σώμα, το αξιολογεί και το ενισχύει μέσω της σωστή εκγύμνασης υπάρχουν μαθήματα ορθοσωμίας, όπου ένα από αυτά είναι η barre Astie.

Η διαφορά της είναι πως είναι ένα μάθημα εκγύμνασης που διαθέτει τις αξίες του χορού, με τα οφέλη ενός χορευτικού μαθήματος, τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Χρησιμοποιώντας ασκήσεις διαφορετικής έντασης, όπου η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο, έχουμε σαν αποτέλεσμα τη σωστή στάση του σώματος, τον έλεγχο του κέντρου του σώματος, την αύξηση της αρθρικής ευλυγισίας και μυικής ελαστικότητας, καθώς και την ενίσχυση της ισορροπητικής ικανότητας. Προσφέροντας την εκμάθηση των σωστών αναπνοών , τη σωστή αντίληψη και χρήση του χώρου, την ευεξία στο σώμα που κινείται , τελικά ο ασκούμενος παρασύρεται από την ενέργεια και την πλαστικότητα της κίνησης.

Απευθύνεται σε όλους. Μικρούς και μεγάλους , χορευτές που θέλουν να εξελιχθούν, χομπίστες που θέλουν να γυμναστούν χορεύοντας. Ακόμη και σε άτομα με μυοσκελετικά ζητήματα,  αφού είναι ένα μάθημα φιλικό προς το σώμα που σέβεται την ανατομία και τη διαφορετικότητα του κάθε σώματος.

Η σωματική κατασκευή καθενός από εμάς είναι ίδια. Αυτή που αλλάζει είναι η μορφολογία της. Έτσι η μέθοδος αυτή δίνει τα κλειδιά για να έρθουμε σε τέτοια επαφή με το σώμα μας, ώστε η γνώση που θα αποκτήσουμε γι’ αυτό να είναι πλέον αισθητηριακή.

*Άρθρο στο περιοδικό “Σελίδες Δυτικά της Αθήνας”

Διαλεκτού Λίνα (Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Φυσικοθεραπεύτρια, Pilates Instructor)

Λέντζαρη Λυδία (PT, NDT, Barre Astie Instructor)